2020. február 2., vasárnap

Brexit, Stephen Hawking, etc.

Sajnos még jobban romlásnak indul a világunk, nem tudom, hogy érdemes-e még ezt a történelmet tovább folytatni. Itt van például:
  • A Brexit, ami már megtörtént. Ez komoly megszorításokat fog hordozni. Például végzettség/tehetség alapján válogatják majd ki az ezentúl letelepedni vágyó bevándorlókat az Egyesült Királyságban, (eltudom képzelni, hogy) határlezárások lesznek a független EU-s tagállam Írország és a brit fennhatóság alatt lévő Észak-Írország között, népszerűtlen lesz majd az angol nyelv (amit már egyszer írtam egy bejegyzésben).
  • Stephen Hawking (1942-2018), brit fizikus, kozmológus zseni, aki halála előtt olyanokat mondott az emberiségről, hogy az kapzsi, hülye és saját maga ellensége, mivel úgy látta, hogy semmit nem tesz az ember a klímaváltozás, globális felmelegedés, a légszennyezések, a fegyverkezések és a mesterséges intelligencia terén, és ez a fajta agresszivitás az emberi génekbe is behatolt. Egyetlen reményt látott fajunk túlélésére, az pedig az űrkutatás felgyorsítása újabb élhető bolygók felfedezésére és gyarmatosítására. Úgy beszélt idézeteiben az emberi természetről, mintha EREDENDŐEN fajult volna idáig, közben nem számolt ezek történelmi hátteréről. Arról, hogy minél régebben volt, annál inkább elfogadott volt a szülői-, iskolai-, munkahelyi szigor (a büntetés végrehajtásról nem is beszélve), a vallásos életmód (gondolván, hogy aszerint dönteni Isten által felruházott kötelességük), és az, hogy a kötelesség fontossága szinte mindig felülírta az élményekét, továbbá a gyerekek, fiatalok természetes lázadását a szabályok ellen büntetendő rossz viselkedésnek, sőt, akár istentelen hozzáállásnak, és a sátáni élet előszobájaként állították be. A gyermekek számára a jóság fontosságának tanítását nem ötvözte őszinte, igaz, feltétel nélküli szeretet, megértés. Minél régebben volt, annál inkább kiközösítették a NEM VALLÁSOS, vagyis az eszme szerint "Istent megtagadó" embereket. A kedvünkre való, jó dolgok mindig kiváltságok voltak. Soha nem volt kiegyensúlyozott az emberek gyerekkora, viszont az érzéseit el kellett fojtania, mert sok volt a tabutéma az életben, amit ha fel mert valaha bárki is vetni, arcátlannak, szégyentelennek, KÉPZELGŐSNEK mondták. És most azért tűnik az emberiség ilyen gyarlónak, mert ezektől a begyepesedésektől lassan már megszabadul a világ, és a mostani generációk szabadságának lehetőségére még nem készültünk fel. Nem gondolhatunk nosztalgiával arra, hogy "régen rend volt és fegyelem", mert annak nagy ára volt.
  • Az egyre fokozódó tanárok elleni erőszak hazánkban. Mondogatják, hogy a tanároknak "egyre kevesebb a tekintélyük". Ez viszont árnyaltabb dolog. Nem a tanároknak van egyre kevesebb tekintélyük, hanem a tanulók égnek ki és frusztrálódnak olyannyira, hogy nem tudják másképp kiengedni a gőzt magukból. Inkább a kiegyensúlyozott, szigormentes oktatásra, utána pedig munkakörülményekre lenne szükség, hogy ne kelljen elfojtaniuk az idegességüket!!
Nem gondolom, hogy az emberek egyszer visszafordulnak, vagy elindulnak a normális gondolkodás felé!!

Forrás a Stephen Hawking-os dolgokhoz (a brexitet és az erőszak dologról nincs külön forráscikk, mivel már úgyis mindenki tudja a netről vagy a híradókból):
https://filantropikum.com/az-emberiseg-kapzsi-hulye-es-a-legnagyobb-veszelyt-jelenti-a-foldre-stephen-hawking/?fbclid=IwAR3WrCu_0oOjBdLb75jqRwIcMZ9yDSnlcEFJSOihmTn5QnEuiO07zi3HyM8

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése