2018. szeptember 6., csütörtök

Ha a dohányzást egyre inkább tiltják, az alkoholt miért nem?!

Egyszer a dohánytermékek reklámozását a TV-kre, rádiókra vonatkozóan tiltották, majd aztán elkezdték az utcai reklámplakátokra is kiterjeszteni.
Majd bevezették a Nemzeti Dohányboltrendszert (dohánytrafik), amivel egyetértek, mert legalább nem lehet lépten-nyomon cigit kapni, és legalább elkerülhetetlen a jövedéki adó fizetése.
Egyszer terveztek Nemzeti Alkoholboltrendszert is (egyszer hallottam a híradóban), de sajnos semmi nem lett belőle.
SŐT: Az alkoholt nem akarják semmilyen módon korlátozni azon kívül, hogy 18 éven aluliaknak nem szabad ezt fogyasztani elvileg. Sajnos még nem tiltják az alkohol reklámozását (pl. sörreklám) sem, pláne hogy úgy reklámozzák, hogy "annyi a világ, amennyit beletöltesz", meg hogy "az élet habos oldala"!! (Nem írok le termékneveket, de felismerheted őket!)

Bár a dohányzástól az embernek csak tüdő- és/vagy gégerák, egyéb betegségeket lehet szerezni, addig az alkohol, a májrák, a hullarészeg állapot, és másnaposság mellett pusztítja az agysejteket is, kezelhetetlen agresszív állapotba hozhatja a fogyasztóját. Az alkohol hatására rengeteg családi tragédia történt már, nem beszélve arról, hogy egy alkoholista mellett felnövő gyerek egy életre lelkileg sérül. Az alkohol miatt történik a legtöbb válás, és nagyon sok közlekedési baleset is.

Ha a gyerekek és a fiatalok jó családi háttérrel, igazán szerető, megértő, de tanító és felelősségteljes szülők között nőnének fel, akkor nem lenne menő az, hogy minél hamarabb kipróbálják az alkoholt és a cigarettát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése