2020. április 15., szerda

Optimizmus a realitáson belül...

Én nem fogom azt hazudni senkinek, hogy milyen "szép a világunk", és hogy "minden szép és jó", mert ha így vélekednék, akkor ugyanolyan naiv, szellemileg visszamaradott, csekély értelmű medvebocs lennék, mint A. A. Milne világhírű regénysorozatának címszereplője, Micimackó, akinek ami az eszéből hiányzik, az a szívében van.
Én próbálok optimista maradni annak ellenére, hogy reálisan nézve a dolgok nem alakulnak olyan jól, mint kellene, sőt, egyre inkább távolodunk attól, hogy jó legyen.
Párszor hallottam olyat, hogy "a jövő(nk) egyre szebb és jobb lesz", de tények százai, ezrei teljesen mást mutatnak.
Én azt sem mondom, hogy sz*r az élet, mindjárt depisek leszünk, és hogy "semmi nem jó" ebben a világban. Én észreveszem azért a jó dolgokat is. DE!! Azt is tudom, hogy azok elenyésznek a rengeteg sok rossz mellett.
Tudom, hogy ha ez a mostan lezajló történelmünk így folytatódik tovább, egyszer csak azt vesszük észre, hogy apokalipszis következett be, de nem úgy, mint a (katasztrófa)filmekben, amiben minden, a civilizációt jelentő épület romokban, feltámadnak a holtak, és cammognak a nagyvilágban a túlélőket keresve, és az agyukat akarják megdézsmálni abban a reményben, hogy ők is csatlakozzanak a zombihordához. Az apokalipszis a gazdaságban fog megmutatkozni.
Bár úgy gondolhatnám, hogy nagyon is szép a világ, és egyre csak jobb lesz, de nem tehetem, mert nincs erre bizonyíték. Sőt, még a leginkább reális és egyben optimista fejjel is azt lehet észrevenni, hogy egyre inkább elenyészik még a cseppnyi jóság ebben a világban, ami lassan teljesen kivész, és csak a rossz dolgok maradnak.
Úgyhogy az az elmélet, miszerint minden jobbra fordul előbb utóbb, és csak a jóra kell koncentrálni minden áron, egyre inkább nem fogja megállni a helyét, még ha a legpozitívabban szeretnénk gondolkodni sem. Kizárólag akkor, ha a jóságos égi erők beütik a mostani történelmünkre a format C: parancsot, és biztosítják számunkra, hogy az új világ ugyanolyan korokkal előre haladva, ugyanúgy fejlődjön, de sokkal jobban alakuljon a mostaninál.
Igaz, most rövid időre átértékeli a fontos dolgokat az emberiség most, hogy az Amerikai Egyesült Államok hivatalosan katasztrófa sújtotta területté lett nyilvánítva, miközben a világ többi része is az, és amúgy is teleöntötte az egész világot a koronavírus járvány, de miután ez az egész véget ér, akkor rövid időn belül az "átértékelődés" feledésbe merül, és tovább folytatják az emberek az egész romboló életmódjukat, mint eddig, mintha mi sem történt volna.
Ezen kellene elgondolkodni, mielőtt naivan, irreálisan, és tájékozatlanul kijelentjük, hogy "a rossz múlt után a jövő csak jobb lesz", DE SAJNOS NEM LESZ!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése